úterý 30. září 2014

Navod na domácí lesk na rty                                                                             DIY: Lesk na rty - 4Lesk na rty je jednou z věcí, kterou musí mít každá z nás vždy v kabelce. V obchodech si můžeš koupit různé lesky na rty v různých odstínech a chutích, ale my jsme si pro tebe připravili návod, jak si vyrobit domácí lesk na rty, který dokonale hydratuje a je plný vitamínů.

Na výrobu domácího lesku na rty budeme potřebovat:

* kokosový olej (seženeš v bioobchodech a na internetu)
* vazelínu na rty (seženeš v lékárně)
* sušené ovocné prášky/pudry (k ochucení a zbarvení; seženeš na internetu)
* vitamín C - práškový (nemusí být; seženeš v lékárně či drogerii)
* plastový kalíšek na hotový balzám (koupíš na internetu nebo můžeš použít dobře omytý obal od již vypoužívaného lesku)DIY: Lesk na rty - 2
Postup:

Do mističky si dáme 1 lžičku kokosového oleje a 1 lžičku čiré vazelíny na rty. Vložíme do mikrovlnné trouby a necháme úplně rozpustit.
Do rozpuštěné tekutiny přidáme sušený ovocný pudr, který dodá lesku na rty chuť a v případě, že ovocný sušený prášek obsahuje barvivo, tak také barvu. Můžeme přidat i práškový vitamín C, který rty vyživí, ale lesk se obejde i bez něj.
DIY: Lesk na rty - 1
Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí a nevytvoří jednolitou hmotu. Pokud jsme dosáhli dokonale hladké hmoty, můžeme přelít do malých mističek a necháme v pokojové teplotě ztuhnout.

Lesk na rty díky kokosovému oleji dokonale hydratuje a nechává rty vláčné.


DIY: Lesk na rty - 5je to skvělé musí te vyskoušet pa 

Žádné komentáře: