úterý 30. září 2014

domací masky na vlasy                                                                                           Trápí tě pohled na tvé vlasy? Dodej jim před létem vzpruhu, kterou si zaslouží. Vyzkoušejte domácí masku na vlasy.

Tvé vlasy se cuchají, třepí, nebo lámou? Vyzkoušej některou z osvědčených domácích masek, které jsou levné a jejich účinky potvrzují i slavné krásky po celém světě.

Suché a poškozené vlasy jsou způsobené častým používáním chemikálií, horka či špatným zacházením. Sice existuje spousty přípravků, které jsou speciálně vytvořené na suché vlasy, a i když z počátku zabírají dobře, dlouhodobé používání přestane mít žádoucí efekt. Pokud si se svými vlasy nevíš rady, je čas vyzkoušet zaručené domácí masky. Vytvoříš si je snadno v pohodlí vlastní koupelny (nebo kuchyně!) Vyberte si ty, které na vaše vlasy působí nejlépe.

Rozmarýnový a levandulový olej pro větší lesk

Deset kapek z rozmarýnového a levandulového oleje smíchejte dohromady v misce. Výslednou směs jemně vmasírujte do vlasů a nechte působit aspoň půl hodiny, poté vlasy opláchněte vodou a vymyjte šamponem. Uvidíš, že vlasy již po prvním použití, budou zdravější a plné lesku.

Tvaroh a mandlový olej pro suché vlasy

Pokud jsou tvé vlasy mdl, používejte tuto masku každý týden, dokud zas nebudou krásné a lesklé. Čtyři až pět lžiček obyčejného tvarohu smíchejte s pár kapkami mandlového oleje a vzniklou směs nanes na kořínky vlasů. Nechej působit 20-25 minut a poté vlasy umyj šamponem a vodou.

Vejce a olivový olej pro vlasy bez života

Nejúčinnější směs na suché a poškozené vlasy. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje smíchej s jedním našlehaným vejcem a vetři do vlasů. Nechej působit půl hodiny a důkladně smyj.


Speciální péče o vlasy v létě - 4
(Foto: Archiv firem)

Citrónová maska pro lámavé vlasy

Jsou-li tvé vlasy křehké a náchylné k poškození, dopřej jim vitamínovou vzpruhu. K přípravě ti bude stači citrón a kiwi, které nejdříve oloupej a rozmačkej nebo rozmixuj. Pak ho smíchej se šťávou z celého citronu. Nanes na suché vlasy a zabal je do igelitového zábalu. Nech masku působit hodinu a půl, pak vlasy důkladně propláchni.
Banány, med a olivový olej pro často namáhané vlasy

Únava je znát i na tvých vlasech. Dopřej jim potřebný životabudič. Pokud často sportoješ, běháš po venku, nebo se častou koupeš v bazénu, nebo na přehradě, je potřeba dát tvoje vlasy zpátky do formy.

Rozmixuj banán na kaši a dej ho do misky s olejem a medem. Jestli je med trochu zcukernatělý, nejdřív ho pořádně rozpusť, třeba zahřátím v hrnci. Masku nanes na vlasy a nechej dvacet minut působit, pak ji důkladně vymyj.

Žádné komentáře: