sobota 14. února 2015

DEN SVATEHO VALENTYNA-Dneska vám chci po bláhopřat krásneho valentýna a ti co ho neslaví nebo nemají s kým nebo ho mají s kým slavit tady je par triku jdeme na to co takhle historie svateho válentýna co vy na to.                                                                                                                            Svátek svatého Valentýna (zkráceně také Valentýn), se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi intimními partnery. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce, jako symbolu lásky. V poslední době se tento svátek šíří i v kontinentální Evropě, do určité míry z komerčních důvodů.
Svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem“ v následujícím roce.
Legenda také říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi ValentýnoviClaudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. Svátek Luprecalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který je nyní 14. února slaven.                  

Valentýnské zvyky                                                                                 K Valentýnu se váže celá řada zvyků, které pomalu pronikají i do českého prostředí - a to zejména pod tlakem obchodníků. Jedná se především o společnou oslavu svátku zamilovanými páry, darování valentynských přáníček – vyznání lásky (tzv. Valentýnky) nebo uzamykání zámečků lásky, které původně s Valentýnem ale téměř nesouvisí. Není bez zajímavosti, že právě období Valentýna každoročně zvedá poptávku po visacích zámcích, na což reagují také výrobci, kteří nabízí visací zámečky s valentýnskými motivy.                                                                                  Neni to krásní příběch co se týče mě ja mam na valentýna smulu nikdy jsem ho neslavila a když sem myslela že ho oslavým něco se pokazilo nojo no ja si kopila par drobností abych si aspon na valentýna udělala radost tady je ukazka 
kopila sem si čistící gel 3v1od elle užasně čistí obličej hlavně ty co mají problematickou pleť je tohle opravdu učine musíte čistit rano a večer .Parfem od essence je s kolekce valentýn krásně voní po květinach aspon ja ho cítím a dotřetice je krem na ruce od oriflen taky valentýnska kolekce skvělí na den  sv.Valentýna.
dale co používám na valentína je minilove voňavka pro některe je silna promě je sladká skvěle se hodí na cesty nebo do práce do kabelky.

dale co sem poslední dobou si zamilovala byl jelení luj Balea vuně skořice a jablko příjemné na rty nemate ponich rozprazkáne rty a neni ani silné aroma voní příjemně a nemusim si tak často mazat rty za celý den užasné
další co sem si pořídila jsou oblečení něco už i na jaro nějak ho přivolat jemní svetřík
pak mam tričko takové hodně světle zelenkavé

na rukavech je zip ze siťovinou když bude teplo i když to venku tak nevypada ale třeba v letě kdoví

a takhle to vypada na zip když to tričko zapnete
a poslední tričko                                                                                                      Co ještě dostat na valentýna nebo co se dostava když tak mi napište co jste dostaly vy papapa vaše berenike



Žádné komentáře: